وکیل ثبت شرکتها در تهران

وکیل ثبت شرکتها در تهران

در مطالب گذشته به طور کامل به معرفی وکیل و انواع شرکتها پرداختیم. در این مطلب نیز سعی داریم تا همراهان گرامی را با وکیل ثبت شرکتها در تهران آشنا کنیم.

در مرحله اول باید دید که آیا موضوع فعالیت افرادی که قصد شروع فعالیت را دارند، تجاری هست یا خیر. طبق ماده ۲ قانون تجارت معاملات تجاری طی 10 بند اعلام شده است. زمانی که فعالیت مورد نظر برای تشکیل شرکت از جمله آن موضوع های بند 2 قانون تجارت باشد،  لازم است یکی از شرکت های موضوع ماده 20 قانون تجارت را انتخاب کرده و در آن قالب مشغول به فعالیت باشید و شرکت خود را به ثبت برسانید.

در شرایطی که طبق قانون، فعالیت های تجاری خودتان را در یکی از قالب های ماده 20 قانون تجارت در نیاورید، مطابق ماده 220 قانون تجارت مسئول تمام فعالیت ها و قروض شرکت خواهید شد.

به اینگونه شرکت ها، شرکتهای تضامنی نیز گفته می شود.

زمانی که موضوع فعالیت شما تجاری نبوده باشد و جز فعالیت های ذکر شده در ماده 2 قانون تجارت نباشد، نیازی به ثبت شرکت و انجام فعالیت در قالب آن نیستید.

وکیل ثبت شرکتها در تهران

میدانیم که موضوع شرکت های تجاری حتما باید موضوعی تجاری باشد. در چنین شرایطی که موضوع شما تجاری نیست و نمی توانید شرکت خود را ثبت کنید، امکان فعالیت در قالب قوانین و مقررات شرکت های مدنی وجود خواهد داشت.

البته امکان اینکه به نحوی موضوع خود را با یکی از موضوعات ماده 2 قانون تجارت منطبق کنید نیز وجود دارد.

تشکیل شرکت های تجاری بعضی مزایا و همچنین بعضی معایب نیز دارد. شخصیت حقوقی مستقل در شرکتهای تجاری از مهمترین و اساسی ترین ویژگی های آن می باشد.

از معایب این شرکت ها میتواند لزوم رعایت مقررات شکلی قانون تجارت باشد.

اما باید در نظر گرفت که تشکیل این شرکت ها می تواند برای بعضی سودآور و برای برخی مطابق فعالیتی که انجام میدهند لزومی نداشته باشد.

  • شرکت سهامی

مطابق مقررات لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت در اسفند سال 1347 شرکت های سهامی تشکیل شد. طبق ماده 1 قانون شرکت سهامی، سرمایه شرکت به سهام تقسیم شده و صاحب هر سهام به اندازه مبلغ اسمی سهام مسئولیت دارند.

بر اساس ماده 4 قانون، شرکت های سهامی به دو نوع سهامی عام و خاص تقسیم می شوند.

به شرکت هایی گفته می شود که موسس آنها بعضی از سرمایه شرکت را با فروش سهام به مردم تامین میکند. در شرکت های سهامی عام، تعداد شرکا نباید کمتر از 5 نفر باشد.

به شرکت های گفته می شود که در زمان تاسیس شرکت تمام سرمایه آن فقط از با موسس آن شرکت تامین خواهد شد. در شرکت های سهامی خاص تعداد شرکا نباید کمتر از 3 نفر باشد.

لازم به ذکر است تمام شرکت های سهامی چه عام و چه خاص، جز شرکت های تجاری محسوب خواهند شد مگر اینکه موضوع فعالیت آنها تجاری نباشد.

وکیل ثبت شرکتها در تهران

  • شرکت با مسئولیت محدود

به شرکت هایی که توسط دو یا چند نفر در خصوص امور تجاری تشکیل شده باشد و شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام تقسیم شده باشد فقط در خصوص میزان سرمایه خودشان در شرکت مسئول تعهدات و قروض باشند گفته می شود.

  • شرکت تضامنی

زمانی که دو یا چند نفر با مسئولیت های تضامنی برای امور تجاری شرکتی را تشکیل بدهند به آن شرکت تضامی گفته خواهد شدو در این شرکت ها در صورتی که دارایی شرکت برای تادیه قروض کافی نباشد، شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت می باشند. بیشترین مسئولیت برای شرکا در شرکت های تضامنی می باشد.

  • شرکت های مختلط سهامی

شرکتی که با تعدادی شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل شود گفته می شود. سرمایه شرکای سهامی در این شرکت ها به صورت سهام یا قطعتی از سهام در آمده است. شرکا به همان میزان که در شرکت سرمایه داشته باشند مسئولیت خواهند داشت.

  • شرکت مختلط غیر سهامی

زمانی که یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند شریک با مسئولیت محدود و بدون انتشار سهام شرکت تکیل بدهند شرکت مختلط غیر سهامی تشکیل می شود.

مسئولیت کلیه قروضی که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود با شریک ضامن می باشد.

اما شریک با مسئولیت محدود فقط طبق سرمایه ای که در شرکت دارد مسئولیت خواهد داشت.

  • شرکت نسبی

شرکت نسبی به شرکتی گفته می شود که در خصوص امور تجاری که در تحت اسم مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل شود. مسئولیت شرکا در این شرکت ها نیز بر اساس سرمایه ای مب اشد که به شرکت آوردند.

به عنوان مثال شخصی که 20% سرمیه به شرکت آورده باشد، مسئولیت 20% از قروض شرکت را بر عهده دارد.

وکیل ثبت شرکتها در تهران

بر اساس ماده 195 قانون تجارت، تمام این شرکت ها مستلزم به ثبت می باشند و تابع تمام مقررات قانون ثبت شرکتها هستند.

شما با ثبت شرکت خود نه تنها به فعالیت های تجاری خود وجه قانونی می دهید بلکه امکان بهره مندی از مزایای مالیاتی، اعتبارات بانکی و سایر فرصت های تجاری را نیز فراهم می آورید.

برای ثبت شرکت خارجی تقدیم اسناد ذیل لازم است

  • اظهارنامه ثبت

  • یک نسخه مصدق از اساسنامه

  • یک نسخه مصدق از اختیار نامه نماینده عمده شرکت در ایران

برای ثبت شعبه هر شرکت خارجی تقدیم مدارک ذیل لازم است

  • اظهارنامه ثبت فارسی

  • رونوشت مصدق سند ثبت خود شرکت در ایران

  • رو نوشت مصدق از اختیار نامه نماینده که مدیر شعبه است.

سخن پایانی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *