وکیل جرائم اطفال و نوجوانان

وکیل اطفال و نوجوانان- مجازات و آیین دادرسی کیفری

در این مطلب با پرونده های حوزه اطفال و نوجوانان و وکیل جرایم اطفال و نوجوانان آشنا می شویم. با ما همراه باشید.

یکی از وظایف و نقش های اساسی خانواده تعلیم و تربیت درست طفل است. گاهی در این مسئولیت کوتاهی هایی صورت می گیرد که اثرات جبران ناپذیری در آینده آنها بوجود می آورد.

این اثرات ممکن است در قالب مشکلات روانی و یا رفتاری نشان داده شود. در برخی مواقع کودکان و نوجوانان در همان سنین کم دست به اعمالی می زنند که خواسته یا ناخواسته، جرم به حساب خواهد آمد. اغلب این کودکان و نوجوانان به دلیل مشکلاتی که دارند، دچار این مشکل می شوند.

جرائم اطفال و نوجوانان

با توجه به رشد افزایشی جرایم اطفال و نوجوانان، یکی از مهم ترین وظایف علاوه بر کاهش این جرائم، تعلیم و تربیت درست و مناسب است.

برای جلوگیری از این جرائم، رسیدگی و بررسی به آنها و همچنین بررسی این اطفال و نوجوانان بزهکار لازم و ضروری می باشد. در همین خصوص شعبه های دادگاه طفل و نوجوان در شهر ها و شهرستان ها وظیفه رسیدگی به این جرائم را بر عهده دارند.

طبق ماده 298 قانون، در صورت نبود این دادگاه، رسیدگی این نوع جرائم به عهده دادگاه کیفری می باشد.

در این دادگاه ها رسیدگی به اطفال و نوجوانان به طور ویژه انجام می شود. مطابق آیین دادرسی کیفری، مجازات اطفال و نوجوانان با تخفیف ها و عدم مسئولیت کیفری همراه است. اطفال و نوجوانان طبق ماده 95 قانون مجازات اسلامی، عواقب شکایات بر آنها تاثیری نخواهد داشت.

مسئولیت کیفری و وکیل جرایم اطفال و نوجوانان

مطابق قانون مجازات اسلامی که در سال 1392 تصویب شده، بررسی جرائم و رسیدگی اطفال به 3 دسته تقسیم می شود: 

  • اطفال تا 9 سالگی : اطفال تا 9 سالگی به دلیل نرسیدن به سن بلوغ و فقدان قوه تشخص و تمیز، فاقد مسئولیت کیفری می گردند.

  • اطفال 9 تا 15 سالگی : اطفالی که در این سن به جرائم تعزیری مرتکب شوند، مجازاتی که برای بزرگسالان وجود دارد، بر آنها اعمال نخواهد شد. اما در صورت ارتکاب به شدیدترین جرم، طبق ماده 88 قانون مجازات اسلامی در نهایت به حبس در کانون اصلاح تربیت به مدت یکسال محکوم خواهند شد.

  • اطفال و نوجوانان که در حین ارتکاب به جرم 15 تا 18 سال دارند : طبق ماده 89 قانون مجازات اسلامی، در مورد نوجوانان با این سن نیز مجازات بزرگسالان اعمال نمی شود و در صورت ارتکاب به شدیدترین جرم، در نهایت به 5 سال حبس در کانون اطلاح و تربیت محکوم خواهند شد.

جرائم اطفال و نوجوانان

نحوه رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان

برای رسیدگی و بررسی به جرایم اطفال و نوجوانان، اولین و مهم ترین تعیین کننده مجازات، سن آنها خواهد بود. طبق ماده 91 قانون مجازات اسلامی، اگر سن فرد مجرم کمتر از 18 سال باشد، و جرم آن با قصاص برابر باشد حتی اگر ماهیت جرم انجام شده باشد و یا حرمت آن را درک نکرده باشد و یا عقل او با شبهه همراه باشد، حکم قصاص برای او لغو است و مجازاتش با توجه به سن او تعیین خواهد شد.

تخفیف در مجازات برای جرایم نوجوانان و کودکان

نظر تعیین کننده و نظر نهایی برای مجازات این سنین بر عهده دادگاه می باشد که گاهی با تخفیف هایی در مجازات همراه است.

یکی از این تخفیف ها می تواند مدت حضور در کانون اصلاح و تربیت باشد که به یک سوم کاهش می یابد. لازم به ذکر است که اینگونه تخفیف زمانی صورت می گیرد که مجرم حداقل یک پنجم جزای جرمی که انجام داده را در کانون اصلاح و تربیت گذراند باشد.

همچنین امکان تبدیل مجازات به نصف و یا تبدیل یک مجازات به مجازات دیگر و به تعویق انداختن مجازات مطابق نظر دادگاه می باشد.

وکیل جرایم اطفال و نوجوانان

در بین انواع جرائم، جرائمی وجود دارند که فقط از سوی بزرگسالان صورت می گیرد. بنابراین اطفال و نوجوانان مرتکب به چنین جرائمی نخواهند شد و یا به ندرت مرتکب می شوند.

این جرائم یعنی کلاهبرداری، خیانت در امانت، صدور چک بلا محل و یا جعل و تزویر از جمله جرایم بزرگسالان می باشد.

و اما جرائمی که معمولا از طرف اطفال و نوجوانان صورت می گیرد، ایجاد خسارت های مالی و یا خرابکاری هایی می باشد که به ضررشان تمام خواهد شد.

  • در اکثر کشور ها این خرابکاری ها از سوی نوجوانان به عنوان مسئله ای مهم بررسی می شود که اغلب به صورت زیر اتفاق می افتد :
  • شکستن شیشه و یا درب ساختمان های بدون سکنه
  • شکستن روشنایی معابر و اماکن عمومی
  • شکستن و تخریب صندلی های پارک ها
  • پاره کردن و تخریب روکش صندلی وسائل نقلیه عمومی از جمله اتوبوس ها، مینی بوس ها و واگن های راه آهن
  • تخریب علائم راهنمایی و رانندگی که برای جلوگیری از خسارات ناشی از تصادفات نصب شده

وکیل جرائم اطفال و نوجوانان

وکیل دادگاه اطفال و نوجوانان

با اینکه جامعه باید مکانی برای رشد و پیشرفت کودکان و نوجوانان باشد، اما باز هم خالی از این جرائم توسط این افراد نیست.

از حساسیت های پرونده های مربوط به جرایم اطفال و نوجوانان این است که فقط بحث جرمی که صورت گرفته مطرح نمی باشد. بلکه باید اقداماتی در این راستا جهت کاهش این جرائم و تربیت درست این اطفال یا نوجوان صورت بگیرد.

وکیل دادگاه اطفال و نوجوانان موظف است تا علاوه بر پیگیری و رسیدگی به این پرونده ها، بهترین رای دادگاه را در خصوص این کودکان و نوجوانان و جرمی که صورت گرفته کسب کنند. به یاد داشته باشید که انتخاب وکیلی شایسته برای پرونده های دادگاه مورد نظر بسیار حائز اهمیت است. چرا که ثابت کردن برخی از مسائل و شفاف سازی برای دادگاه از وظایف مربوط به وکیل می باشد.

کلام آخر

وکیل سرکار خانم هاجر عباس زاده با پروانه پایه یک دادگستری از کانون وکلای دادگستری، با سابقه و تجربه های ارزشمند خود در طی این سال ها با صداقت و استمرار خود در پاسخگویی به سوالات شما برای پیگیری پرونده تان همراه شماست.

رضایت موکلین اعتبار بخش کار و تاییدیه وکالت ایشان می باشد.

وکیل جرائم اطفال و نوجوانان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *