در مطالب قبلی، در حوزه خانواده و بهترین وکیل خانواده در تهران توضیحات کاملی در خصوص این حوزه و وکیل متخصص حوزه خانواده داده شد. در این مطلب سعی داریم با انواع دعاوی خانواده آشنا شویم.
خانواده رکن اصلی جامعه و یک ملت است و حفظ و تنظیم روابط خانوادگی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین دعاوی خانواده در بسیاری از جوامع اهمیت ویژه ای دارد و به حل آن توجه ویژه می شود.
دعاوی خانوادگی چیست؟
دعاوی خانوادگی به طور کلی به آن دعاوی گفته می شود که مربوط به کانون خانواده درمورد خانواده باشد. مطابق ماده 4 قانون حمایت از خانواده، صلاحیت رسیدگی به دعاوی خانوادگی بر عهده دادگاه می باشد.
پس بنابر قانون حمایت از خانواده تنها دادگاه خانواده است که صلاحیت رسیدگی و بررسی و حل دعاوی خانوادگی را دارد.
در صورتی که پرونده دعاوی خانواده در دادگاه دیگری غیر از دادگاه مربوطه مطرح شود، دادگاه باید عدم صلاحیت صادر کرده و پرونده را به دادگاه خانواده بفرستد.
انواع دعاوی خانواده چیست؟
مطابق ماده 4 قانون حمایت از خانواده با انواع دعاوی خانواده آشنا می شویم. همچنین می دانیم که صلاحیت بررسی و رسیدگی به همه این دعاوی بر عهده دادگاه خانواده می باشد.
- نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن
- نکاح موقت، دائم و اذن در نکاح
- شروط ضمن عقد نکاح
- ازدواج مجدد
- اثبات نسب
- استرداد جهیزیه
- نفقه زوجه و اجرت المثل ایام زوجیت
- تمکین و نشوز
- اثبات واقعه نکاح
- اذن در ازدواج
- الزام به تمکین
- تنفقیذ طلاق
- مهریه در عقد دائم و موقت
- حضانت و نفقه فرزندان بعد از طلاق
- طلاق به درخواست مرد یا زن
- رجوع، فسخ نکاح و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن
- رشد، حجر و رفع آن
- ولایت قهری، قیمومت، امور مربوط به امین و ناظر اموال محجورین و وصایت در امور مربوط به آن.
- نفقه اقارب
- امور مربوط به غایب مفقودالاثر
- سرپرستی کودکان بی سرپرست
- اهدای جنین
- تغییر جنسیت
با ذکر انواع دعاوی خانواده، حال شما می دانید که چه اموری مربوط به دادگاه خانواده و وکیل خانواده می باشد. این نکته نیز بسیار اهمیت دارد که شما عزیزان در صورت بروز مشکل و دعاوی خانوادگی چه اقدامی برای بررسی و رسیدگی آن انجام می دهید.
اگر به دنبال حل سریع مشکل ود هستید و یا اگر پرونده شما ممکن است زیان هایی برای شما داشته باشد و یا حقی از شما ضایع شود، لازم است از همان ابتدای روند پرونده از یکی از بهترین وکلای تهران کمک بگیرید.
وکلای خانواده با تجربه و مهارت بالای خود، به بهترین شکل به حل مشکل شما می پردازند و نتیجه را به نفع شما به اتمم می رسانند.
وکیل خانواده هاجر عباس زاده با سالها سابقه وکالت در حوزه خانواده، با تجارب بالای خود پرونده های مربوط به خانواده را با موفقیت حل کرده و در این حوزه مهارت بالایی دارد. در صورت نیاز می توانید از طریق شماره زیر اقدام به دریافت مشاوره رایگان تلفنی کنید.
09127261065
در این قسمت سعی داریم تا شما را با برخی از دعاوی خانواده به طور مختصر آشنا کنیم.
آشنایی با برخی از دعاوی خانواده
اجازه ازدواج
عقد دختر باکره فقط با اجازه پدر و یا پدربزرگ او امکان پذیر می باشد. دختر حتی اگر به سن بلوغ نیز رسیده باشد، باز هم فقط با اجاز پدر یا پدر بزرگ می تواند ازدواج کند.
اما در شرایطی که پدر یا پدربزرگ دلیل موجه برای مخالفت و ندادن دختر به پسر، به دادگاه ارائه ندهند، دختر می تواند با معرفی کامل شخص مورد نظر برای ازدواج به دادگاه و همچنین ارائه شرایط بینشان، از دادگاه اجازه ازدواج بگیرد.
دختر می تواند پس از گرفتن این اجازه برای ثبت عقد به دفتر ازدواج مراجعه کند.
الزام به بذل مدت متعه
نوعی از ازدواج که به آن ازدواج موقت یا متعه گفته می شود، در آن عقد نکاح برای مدتی معین و محدود و با مهریه معلوم، بین زن و مرد منعقد میشود.
پس از به پایان رسیدن این مدت، رابطه زناشویی مرد و زن خود به خود باطل خواهد شد. مشکلات مرتبط با این نوع ازدواج نیز در حیطه دعاوی خانوادگی و در دادگاه خانواده رسیدگی می شود. است.
اهداء جنین
اهدای جنین به معنا واگذار کردن رایگان و داوطلبانه جنین حاصل از باروری به روشهای آزمایشگاهی از یک زوج سالم به یک زوج نازا می باشد. بعد از واگذاری حضانت و سرپرستی جنین با والدین جدید او می باشد.
استرداد طفل
در شرایطی خاص به دلایل قانونی، حق حضانت فرزندان از والدین ساقط شود.
با ابلاغ دادگاه خانواده، شخصی که حضانت فرزند از او سلب شده، موظف به استرداد کودک به دادگاه میباشد.
بطلان نکاح
بطلان نکاح به این معناست که عقد فاقد شرایط و صحت لازم بوده باشد و این بدین معاست که هیچ عقدی جاری نشده است.
تحویل فرزند
چنانچه والدین طلاق گرفته باشند و از هم جدا باشند، بر اساس ماده 1169 قانون مدنی، حضانت تا سن 7 سالگی با مادر و بعد از این سن با پدر خواهد بود. رسیدگی به این موارد و مشکل مربوط به این موضوع نیز در دادگاه خانواده رسیدگی می شود.
تعیین تاریخ و مدت ملاقات
والدینی که به هر دلیلی از جدا شده و طلاق میگیرند می توانند بعد از جدایی طبق مدت مشخص شده هر یک با فرزند ملاقات کنند و نحوه، مدت و زمان این ملاقات بر عهده دادگاه خانواده می باشد.
تعدیل نفقه
نفقه در اصطلاح به چیزی میگویند که لازمه گذراندن زندگی معمولی می باشد و پس از عقد نکاح، شوهر مکلف به پرداخت نفقه به زن و فرزندان خود می باشد. در دعاوی خانوادگی مرتبط با نفقه، دادگاه خانواده صلاحیت ورود دارد.
تغییر جنسیت
برخی از افراد که علائم جنسی در آنها با گرایشات و تمایلات جنسیشان یکی نیست، میتوانند از دادگاه خانواده و تحت عنوان دعاوی خانوادگی اقدام به تقاضای تغییر جنسیت کنند.
تنفیذ طلاق
در صورتی که طلاق خارج از کشور اعلام شود، باید توسط محاکم ایران تنفیذ شود. اما برای تنفیذ طلاق، لازم است تشریفات و قوعد مشخص در ایران پیروی شود. در غیر این صورت رای طلاق توسط قوانین اران تایید نخواهد شد.
ثبت واقعه رجوع
زمانی که زن و مرد طلاق میگیرند مدتی مشخص برای رجوع وجود دارد که شوهر میتواند در این زمان به همسر مطلقه خود مجدد رجوع کند و رسیدگی آن در حیطه دعاوی خانوادگی است.
درخواست سرپرستی طفل
سرپرستی یا حضانت کودکان عبارت است از مراقبت و نگهداری از آنها و پرورش جنبههای مادی و معنوی شخصیتشان که حق و تکلیف والدین است و هر گونه مشکل در این رابطه در دادگاه خانواده رسیدگی خواهد شد.
سخن پایانی
وکیل عباس زاده با سالها سابقه وکالت در حوزه خانواده می تواند بهترین پشتیبان شما در دادگاه خانواده باشد و از منافع شما محافظت کرده و بهترین نتیجه را از پرونده برای شما بدست آورد.
برای مشاوره رایگان تلفنی با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.