طلاق از طرف زن با حق طلاق

حق طلاق زن و گرفتن مهریه

در این مطلب حق طلاق زن و گرفتن مهریه را برای شما شفاف سازی خواهیم کرد.

حق طلاق چیست؟

آخرین راه حل و تصمیم برای مشکلات و درگیری های زندگی مشترک طلاق است. گاهی این تصمیم از طرف مرد و یا زن و گاهی نیز به صورت یک تصمیم مشترک و طلاق توافقی می باشد.

حق طلاق طبق ماده 1133 قانون با مرد می باشد و مرد هر زمان که بخواهد می تواند درخواست طلاق کند و به زندگی مشترک با زن پایان دهد.

اما طبق همین ماده قانون، مرد می تواند با دادن حق طلاق به زن، هردویشان را از این حق برابر سازد.

حق طلاق که همان وکالت طلاق است به صورت اختیاری از طرف مرد به زن داده می شود.

طلاق از طرف زن

این وکالت باید با حضور مرد در یکی از دفاتر ثبت اسناد به زن واگذار شود و این بدین معناست که زن با این وکالت می تواند در تمام امور اداری و قضایی همچون دادگاه درخواست طلاق دهد و روند طلاق را پیگیری کند.

این نکته بسیار حائز اهمیت است که هرگونه حق طلاق شفاهی و یا کتبی که در فرآیند قضایی ثبت رسمی کشور نباشد، هیچ ارزش قانونی ندارد و نمی توان با اتکا به آن درخواست طلاق کرد. همچنین زن با این وکالت، دیگر نیازی به اجازه و امضای مرد در هنگام طلاق ندارد. بهتر است که زن و مرد قبل از وکالت طلاق باهم به توافق رسید باشند.

مزایای حق طلاق برای زن

زمانی که مرد از زندگی مشترک خود با زن راضی نباشد و قصد پایان دادن به زندگی مشترک را داشته باشد، به راحتی و در هر زمان با مراجعه به دادگاه و چند دلیل منطقی درخواست طلاق همسرش را دهد.

اما اگر زن به هر دلیلی قادر به ادامه زندگی مشترک نباشد، به مدارک کافی و دلایلی معتبر برای درخواست طلاق نیازمند است. درخواست زن در صورتی قابل قبول است که مرد خلاف شروط 12 گانه ازدواج عمل کند.

حق طلاق با زن

از مزایای دیگر این است که در این شرایط و با داشتن چنین حقی، طلاق از طرف زن و در کوتاه ترین زمان ممکن صورت میگیرد و زمان کمی صرف این روند خواهد شد.

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق

در مرحله اول، زن می تواند با داشتن مدارک وکالت طلاق، به دفتر خدمات قضایی در شهری که در آن سکونت دارد مراجعه کند.

پس از مراجعه باید درخواست طلاق از طرف زوجه را ثبت کند. البته بهتر است که زن با مشورت وکیلی متخصص در این زمینه اقدام به درخواست طلاق کند.

در مرحله بعدی، زن و مرد هردو باید در جلسات مشاوره حضور پیدا کنند. همچنین اگر هرکدام میل به شرکت در این جلسات را نداشته باشند، وکیل آنها می تواند به جای انها در این جلسات حاضر باشد.

پس از انجام این مراحل، پیامی در خصوص زمان رسیدگی به دادخواست طلاق زوجین در دادگاه، به مرد و یا وکیل ایشان ارسال خواهد شد و  مرد باید در زمان و تاریخ معین به دادگاه مراجعه و حکم طلاق را از دادگاه درخواست کند.

پس از بررسی دادخواست و با در دست داشتن وکالت طلاق برای زن، قاضی پرونده حکم طلاق را صادر خواهد کرد.

زن باید برای جاری شدن صیغه طلاق به دفتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کند. البته امکان طی کردن این مراحل توسط وکیل نیز وجود دارد.

پیگیری پرونده طلاق حتی با حق طلاق نیز قطعی و مشخص نیست. اما زمانی که معمولا صرف این پرونده می شود 3تا 6 ماه می باشد.

شرایط لازم برای حق طلاق

با توجه به مطالب گفته شده و طبق قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده در ایران حق طلاق با مرد است اما در مواردی با داشتن حق طلاق و همچنین شرایطی از جمله موارد زیر زن می تواند برای طلاق اقدام کند:

  • پرداخت نکردن نفقه همسر

  • عدم انجام وظایف زناشویی از طرف مرد

  • دیوانه بود مرد

  • عقیم بود مرد

  • ثابت کردن رابطه نامشروع مرد و اثبات خیانت مرد

  • ترک زندگی به مدت 6 ماه بدون دلیل از طرف مرد

  • محکوم شدن مرد به حبس

  • مبتلا بودن مرد به امراض جسمی و یا بیماری های لاعلاج

  • شغل غیرقابل قبول در جامعه و ناخوشایند

  • شرط وکالت در طلاق برای زن که در زمان عقد نکاح در محضر درج می شود و در عقدنامه به طور رسمی ثبت شده

حق طلاق و گرفتن مهریه

مهریه چه زمانی به زن تعلق میگیرد؟

در فرآیند طلاق چه از طرف زن و چه مرد و یا طلاق توافقی مهریه به زن تعلق میگیرد. مهریه یکی از حقوق زن می باشد که در هر صورت با درخواست مهریه توسط زن، باید به او پرداخت شود.

پس از درخواست طلاق و موافقت دادگاه با این درخواست و صدور حکم طلاق، زن می تواند مهریه خود را مطالبه کند.

  • مهریه باید طبق توافق زن و مرد هنگام عقد در دفتر ثبت تعیین شود.

چه زمانی مهریه به زن تعلق نمی گیرد؟

برخلاف اینکه در بیشتر مواقع مهریه به زن تعلق میگیرد، شرایطی نیز وجود دارد که مهریه به زن تعلق نخواهد گرفت.

این شرایط به صورت زیر می باشد:

  • در شرایطی که در قرارداد ازدواج طبق توافق زن و مرد، زن حق مهریه نداشته باشد.

  • در برخی مواقع زن و مرد در طلاق بدون اشکال با توافقی که دارند و به طور واضح و صریح در دادگاه اعلام می کنندف زن مهریه دریافت نمی کند.

  • در صورتی که زن مرتکب خیانت در دوران ازدواج شده باشد، در صورت اثبات این موضوع و تصمیم دادگاه به زن مهریه تعلق نخواهد گرفت.

  • طبق تصمیم دادگاه اگر قاضی و دادگاه تشخیص دهند که زن موجه به گرفتن مهریه نمی باشد و یا قبلا مهریه خود را دریافت کرده، به زن مهریه تعلق نخواهد گرفت.

  • در برخی مواقع راه طلاق توافقی، توافق زن و مرد در مهریه است که این توافق باید در قراداد قانون طلاق به صورت کتبی ثبت شود.

دریافت مهریه با داشتن وکالت در طلاق

در برخی شرایط، زن در صورتی وکالت طلاق را دریافت کرده که مهریه خود را ببخشد

اما زمانی که زن هم حق طلاق و هم حق مهریه خود را داشته باشد می تواند مهریه خود را از مرد طلب کند.

زن می تواند با داشتن یک وکیل مجرب و کاربلد روند طلاق و مهریه خود را به راحتی و آسودگی خاطر طی کند و بهترین نتیجه را از پرونده بدست آورد. حق طلاق زن و گرفتن مهریه از حقوق زن است که با داشتن وکیل بهتر انجام خواهد شد.

این نکته نیز قابل توجه است که در هیچ کدام از مراحل طلاق الزامی به حضور زن و مرد نیست و وکیل مربوطه تمام مراحل طلاق را طی می کند.

اما انتخاب یک وکیل با تجربه و متخصص در این زمینه از مهم ترین تصمیمات شماست که باید با دقت کامل انجام شود.

ما وکیل هاجر عباس زاده وکیل پایه یک دادگستری را به شما پیشنهاد می کنیم و بهتر است برای مشاوره رایگان با شماره تماس زیر با ما در ارتباط باشید.

09127261065

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *